Футболният агент Джери Перейра коментира най-актуалните теми във футбола, сред които и напускането на бразилския треньор Пауло Аутуори от българския шампион Лудогорец.

„Не съм говорил с него, но не зная защо си тръгва. Пауло и ръководството са се разбрали, не съм му мениджър, но той си има мениджър, хареса ми как води отбора, игра добре тима. Аутуори е много възпитан, добър човек, той е много интелигентен, добър и откровен треньор. Бях фен на Аутуори още от Португалия, работих малко с него, много интелигентен и добър човек“, заяви Перейра в интервю за „Диема Спорт“.

"Не само за треньорите от Бразилия, за всички треньори е трудно, треньорът зависи от резултатите, когато няма резултати треньорите си тръгват. Ако Лудогорец бие Левски, ще е първи. Отборът не се класира за Шампионска лига, но влезе в групите на Лига Европа, добре се справя на фона на времето, на което е на поста", добави мениджърът за работата на специалиста начело на българския шампион.

"В Европа се играе по-различен футбол, може да има доста бразилци, но в Европа се играе по различен начин, дори в България се играе трудно, трябва време за адаптация, не е лесно, треньорите и футболистите трябва да се адаптират. В Бразилия има заплати по 200 000 евро на месец, има и футболисти, които взимат по около 40-50 000, но има и високоплатени играчи. Разчита се предимно на местни футболисти, в школите има много футболисти, дори 3-4 да бъдат продадени това е отлична сделка. Футболът е сериозен бизнес в Бразилия".

"Най-трудно за Пауло е градът, след мач му е трудно, да стои в Разград, това пречи, не знам дали не успя да се аклиматизира. Всички футболисти са много доволни от него, от начина му на тренировки, той може да говори на португалски, но той е говорил на английски език на тренировките, уважава чужденците и хората. Футболистите се събраха и искаха да остане. Бях изненадан от решението. Единственият проблем за него бе градът, това е мое мнение. Имам мнение, че един футболист трябва да бъде около 4-5 години в един отбор, омръзва след това, бил съм футболист и съм живял в малък град, излизаш до центъра и се прибираш. Марселиньо вече няма къде да ходи, той е на 34, той ще играе на ниво още две години, той е интелигентно момче, може да помага на отбора. Вандерсон не е в най-добра форма, но когато играе се вижда, когато не играе много силно си личи, но той играе на ниво, доволен съм от тях, не защото съм им мениджър, харесва ми как играят в мачовете", каза още Перейра.

"В Лудогорец братя Домусчиеви инвестират и искат резултати. В школата има около 300 деца, това е помощ, не се мисли само за пари. Бизнесмен, който инвестира и помага. Едни от най-добрите българи отказаха да дойдат в Лудогорец, няма да казвам имена, но не поискаха да дойдат. В ЦСКА имаше такъв момент, имаше чужденци, които не искаха да дойдат в отбора. Преди 20 години също имаше доста чужденци в отборите, играеха по 5-6 българи в отборите, не са причина само бразилците", завърши Джери Перейра.