Треньорска рокада стана факт в Първа лига. Председателят на Борда на директорите на Берое Илко Русев обяви, че Ферарио Спасов няма да остане начело на отбора през новия сезон.

Спасов си взе сбогом с футболистите и бе изпратен с аплодисменти.

Илко Русев коментира пред Gong.bg раздялата на клуба по взаимно съгласие със старши треньора, която стана факт минути след края на последния мач за сезона на беройци – 2:1 срещу Ботев (Пд).

"През следващия сезон ще има нов треньорски екип. Съобщихме и на треньорския щаб, и на футболистите за раздялата. Все още не е ясно кой ще бъде треньор. До една седмица ще стане ясно най-вероятно. Има време да решим това нещо. Шампионатът бе такъв, че трябва да направим промени. Няма какво да го крием амбициите ни бяха много по-сериозни през този сезон. Първенството проведохме с два треньорски щаба, но нещата не се получиха и трябваше да направим промяна, заяви босът.

- До няколко дни с новия треньорски екип ще обсъдим ситуацията с футболистите с изтичащи договори. Все пак трябва да имаме предвид мнението на новия треньор. С Ферарио Спасов сме коментирали ситуацията, но с оглед ситуацията, трябва да стиковаме нещата с новия треньор. В Берое по селекцията основната дума винаги е имал старши треньорът."


Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига