Феновете на Ботев (Пловдив) останаха без своя сайт bultras.com, в който обсъждаха организацията около срещите на "канарчетата".

Ето какви са причините, обяснени от администратора на сайта:

Уважаеми Ботевисти,

Бих искал да споделя причините, поради които сайтът BULTRAS.COM , както и прикрепеният към него форум, към този момент са "неактивни". Аз съм "виновникът" същите да не могат да се използват, като в следващите редове ще аргументирам причините, които са ме провокирали да предприема тези действия.

В основата си проблемът е свързан с трагичното представяне на феновете на "Ботев" в Интернет пространството, най-значимата част от което са (или поне доскоро бяха) именно въпросният сайт и форум.

Малко предистория: благодарение на ентусиазма и желанието на група фенове, сред които и самият аз, Ботевистите да имат своето място за комуникация и изразяване на позиции, през далечната вече 2004 година бе даден старт на "Независимия" форум.

"Независимия" форум и BULTRAS.COM бяха своеобразен наследник на легендарните сайтове от края на 90-те www.ultra-botev.com, www.canary4ever.com, www.botev1912.com, а по-късно бяха създадени фейсбук групата, която и към момента се води официална, тогавашния официален клубен сайт, телевизията и т.н, които също бяха създадени на фенски начала.

Хората, участвали в изграждането на всички гореизброени неща, дадоха своя принос абсолютно безвъзмездно.

С течение на времето повечето от тях, поради различни причини, се оказаха в невъзможност да продължават да развиват тези платформи.

Това доведе и до видим упадък на проектите. Сайтът BULTRAS.COM не е "мръднал" в развитието си от години, а архитектурата на "Независимия", както и нивото на писане в него стигнаха дъното. Липсата на хора, желаещи да поемат ангажимента за тяхното развитие, въпреки многократните през последните години мои призиви за това, не дадоха никакъв резултат.

Важно е да се знае, че самият аз обявих оттеглянето си от всички проекти още през 2012 година, когато прехвърлих ангажиментите си на тези, които и до сега все пак поддържат съществуването на сайта и форума. Към този момент все още домейнът BULTRAS.COM се води на мое име, тъй като никой не е поискал да се заеме с ръководенето и развитието на тези проекти.

Вече буквално години апелирам да се сформира екип, който да отговаря за жълто-черната пропаганда в интернет.

За целта направих фейсбук групи, водих телефонни разговори и какво ли още не - без резултат. В повечето случаи не получавах дори отговор или поне някакви наченки на ентусиазъм.

Истината е, че в момента представянето на феновете на "Ботев"  в мрежата е трагично поради куп причини, за които вина нося и аз:

Не се спазват правилата на форума, които са написани преди много години, като същите са взаимствани от сайтовете и форумите на най-големите публики в Европа.

По BULTRAS.COM не е направено нищо ново.

Форумът не е "мръднал". Към момента на спирането му дори стоеше все още рекламата на ТАКСИ 1 !?

Във фейсбук феновете се представляват от анонимни или меко казано несериозни страници като "Ботев ще прегърне купата", "BOTEV PLOVDIV FOREVER" и т.н.

Отдевна никой не е реализирал адекватни и към настоящата 2018 година идеи и технологични промени, с които "лицето" на публиката ни да бъде в крак с времето, а възможностите за комуникация и предоставянето на услуги да бъдат максимално улеснени и възможни

И много други

С две думи - BULTRAS.COM си търси нов собственик, който да продължи традициите, като гарантира, че настоящите проекти ще бъдат развити, а феновете на "Ботев" ще имат отново своето модерно, подредено и търсено място. Няма как да захвърлим с лека ръка дългогодишния труд на всички, участвали в създаването и развитието на проектите през годините.