Фамозен гол не стигна на Берое, за да победи Лудогорец в Стара Загора, като двата тима завършиха при равенство 1:1. Голмайстори за резултатното реми бяха Педро Еуженио (85') и Григоре (90'+3) Двубоят пък бе от 32-ия кръг на Първа лига и започна с минута мълчание в памет на легендата Динко Дерменджиев.

С днешното равенство срещите, в които шампионите не спечелиха, се увеличиха на две поредни, като в предишния кръг те претърпяха крушение с 1:2 от Черно море във Варна. Всичко това пък идва точно преди двубоя с втория ЦСКА, който е на шест точки зад "орлите" (71 срещу 65) към момента, имайки мач пасив. Берое пък е четвърти с 51 точки.

В днешната среща домакините излязоха без кой знае какви промени, като техният треньор отново заложи на състав без типичен централен нападател, оставяйки Мартин Камбуров на пейката. 

В 11-те на шампионите направи впечатление завръщането на Пламен Илиев, който замени Ренан под рамката на вратата. От друга страна Гуралски стартира вместо наказания Марселиньо. 

Началото на срещата бе по-активно за старозагорци, които опитаха да вкарат чрез Мешка, но изстрелът му не затрудни Илиев.

Разградчани отговориха в 13-ата минута с шут на Кешеру, но и той бе спасен подобаващо от Душан Перниш. 

До края на първата част двата тима продължиха да играят двуостро, разменяйки си положения, които обаче не доведоха до гол.

Второто полувреме започна отново с изстрел на Мешка, но той бе много неточен. 

Постепенно "орлите" натиснаха своя съперник и стигнаха до гол в 75-ата минута, дело на Лукоки. Той обаче бе отменен заради засада. 

Няколко минути по-късно заралии нацелиха греда след центриране на Бандаловски. 

Така се стигна до 85-ата минута, в която Еуженио шокира шампионите. Португалецът изстреля истински снаряд, с който не остави никакъв шанс на Пламен Илиев, за да открие резултата. 

Това обаче не бе всичко в двубоя, като в самия край Григоре от състава на Лудогорец отбеляза след изпълнение на корнер, печелейки точка за своя тим. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019