Ръководството на Етър започна преговори с Барселона за привличането на халфа Аласана Мане за още една година. През пролетта 20-годишният полузащитник се представи отлично при болярите и бе с основна роля за оставането им в елита. Гамбиецът с испански паспорт се наложи в титулярния състав на Етър и през пролетта той изигра 15 шампионатни мача, в които отбеляза два гола и направи асистенция. Едно от попаденията бе много важно - срещу Пирин в Благоевград за успеха с 1:0. С него болярите елиминираха орлетата и направиха решителна стъпка към оцеляването в Първа лига.

Ръководството на Етър ще задържи и тарана Алиун Бадара. Сенегалецът бе водещият реализатор на отбора през кампанията. Той участва в 28 двубоя в първенството. В тях здравият централен нападател вкара 10 гола. Към него има интерес от португалски тимове, но засега Бадара остава на "Ивайло".

Футболистите на Етър ще преминат медицински прегледи преди старта на подготовката от 15 до 17 юни. На следващия ден тимът ще направи първата си тренировка. Ръководството планира лагер в Дряново. Засега са уредени две контроли - срещу втородивизионните Литекс и Ботев Гълъбово.

От "Ивайло" все още пазят мълчание по въпроса дали Красимир Балъков ще продължи да работи в клуба.