Александър Дюлгеров е второто ново име в селекцията на Етър за предстоящия трети пореден сезон в елита. Игралият в ЦСКА бранител подписа днес двегодишен договор с „виолетовите“, след като премина медицински прегледи.

Дюлгеров е роден на 19 април 1990 г. в Благоевград. Играе като десен бек и централен защитник, висок е 184 см, тежи 73 кг. 

Сашо Дюлгеров още днес ще се включи в подготовката на Етър на лагера в Елена, като вероятно ще облече виолетовия екип още в следващата контрола. „Болярите“ срещат утре Ботев (Гълъбово), като мачът е от 18 часа в Елена. До момента етърци записаха победа с 2:1 над Дунав (Русе) и равенство 1:1 със Спартак (Плевен).

„Изчаквах вариант за чужбина, но в крайна сметка се стигна до идването ми в Етър. Играли сме доста срещу тях, винаги ми е бил от симпатичните отбори, които просто виждам, че практикуват хубав футбол. Познавам доста от момчетата, с които съм играл и в ЦСКА, и в Пирин. Надявам се да се сработим и да показваме добри резултати. Етър има верни фенове, което ме радва. 

Смятам, че съм в добра форма, треньорският щаб ще прецени. Веднага тръгвам за лагера в Елена и започвам интензивна подготовка. Надявам се до началото на първенството да съм напълно готов.

Надявам се с Етър да надградим миналия сезон, който беше доста успешен. Стигнаха до бараж за Лига Европа, който загубиха, но според мен играха доста добре, особено първото полувреме. Така че щом трябва да надграждаме, защо пък не Лига Европа?“, каза Дюлгеров след като подписа с "болярите".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019