Етър приема Пирин (Благоевград) с амбицията да запише първа победа в първенството. Срещата от пети кръг на Първа лига ще започне в 18:15 часа на стадион „Ивайло“. Последният мач на „болярите“ във Велико Търновов елита беше на 8 декември 2012 година, когато загубиха с 1:2 от Ботев (Пловдив), а през следващата пролет домакинстваха в Сливен. Последната победа на „виолеторите“ на „Ивайло“ в „А“ група е на 27 октомври 2012 година – 1:0 над Ботев (Враца).

Очаква се в днешната среща дебют за Етър да направят новите попълнения Иван Вълчанов и Георги Сърмов. До последно се чака жълтата карта на Сърмов от Дачия (Кишинев) и това може да спре участието му в мача. Заради контузии двубоя с Пирин ще пропуснат защитникът Веселин Минев и нападателят Ерик Почански.

Треньорът на Пирин Милен Радуканов има една дилема преди мача. Тя е свързана с участието на Даниел Младенов, който има болка в бедрото и е на инжекции. Младенов е в групата за мача, но ако не е готов за игра, мястото му ще бъде заето от Радослав Кирилов. Нападателят Аймен Суда е наказан.

Резултат с изображениеЕТЪР – ПИРИНРезултат с изображение

Днес от 18:15 часа по Диема
Велико Търново, „Ивайло“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Етър: Хр. Иванов, В. Василев, Пехливанов, Скерлев, Сърмов, Й. Апостолов, С. Александров, Руменов, Д. Атанасов, Ив. Стоянов, Ив. Петков
Контузени: В. Минев, Почански
Наказани: няма

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Сандев, Николов, Попев, Паланков, А. Костадинов, Р. Кирилов, Т. Траянов, Благов, Ст. Костов
Контузени: няма
Наказан: Суда

Баланс между двата отбора: 30 мача, 12 победи за Етър, 6 равенства, 12 победи за Пирин, г.р. 39:37 за Пирин

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма