Етър спечели домакинството си от 18-ия кръг на Първа лига срещу Ботев (Враца) с 2:1 и по този начин спря серията от четири поредни победи, в която се намираха Божигол и компания. Попаденията за "виолетовите", които играха повече от 30 минути с човек повече заради червен картон на Венцислав Керчев, отбелязаха Даниел Младенов (7) и Венцислав Василев (42). За гостите от Враца пък бе точен Валери Божинов, който отбеляза 7-ия си гол в 9 срещи от началото на шампионата.  

Срещата започна добре за домакините, които поведоха рано в резултата. Даниел Младенов бе изведен отлично срещу Красимир Костов и с прецизен удар по земя изведе "виолетовите" напред. Сле попадението играта се успокои, а Валери Божинов единствен застрашаваше вратата на домакините. Той дори опита красива странична ножица, но преди изпъленнеито му бе отсъдена засада.

В края на първата част ситуацията за тима на Сашо Ангелов се влоши още повече. Топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, а там Венцислав Василев надскочи бранител и вратаря Костов и прати топката в мрежата за 2:0. Боджадж можеше да реши всичко в срещата в последната секунда, но не успя да преодолее Костов озовал се очи в очи с него.

След направените корекции Ботев започна активно второто полувреме и бързо се върна в мача. Валери Божинов бе изведен отлично сам срещу Христо Иванов и с прецизен удар с левия крак по земя прати топката точно до гредата. 

Само минути по-късно обаче Венцислав Керчев влезе много грубо в краката на Василев и реферът Драгомир Драганов му показа директен червен картон.

В 73-ата минута Иван Стоянов опасно центрира към Дани Младенов, но изстрелът на втория бе неточен. 

До края на срещата "виолетовите" можеха на няколко пъти да отбележат и трето попадение, но късметът не бе на тяхна страна. 

Така Етър грабна трите точки, с които събра 27 и вече е 7-и. Ботев (Враца) от своя страна е място по-долу, като изостава на три пункта.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019