Етър победи Славия с 2:0 у дома в реванш от елиминациите за място на баража за Лига Европа и постигна обрат в битката, след като "белите" победиха с 1:0 в София.

Домакините нанесоха своя удар за по-малко от 15 минути, след като Яни Пехливанов вкара с глава в 23-ата минута, възползвайки се от неумела намеса на Давид Хуманес, подал му топката с ръка. Милчо Ангелов отново взриви "Ивайло" след удар с глава в 37-ата минута и зарадва новия треньор на националния отбор по футбол Красимир Балъков в последния му мач начело на "болярите" във Велико Търново. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част натискът на "виолетовите" продължи и Даниел Младенов можеше да отбележи трето попадение в 50-ата минута, но Георги Петков се справи блестящо. Отново ветеранът спаси "белите" в 69-ата минута след далечен удар на Румен Руменов. 

В последния четвърт час Славия опита да вкара поне един гол, който да му донесе победата в сблъсъка, но не успя, като домакините дори имаха претенции за дузпа при две положения в края на мача.

Така "болярите" ще се изправят срещу Левски на "Георги Аспарухов" в бараж за участие в Лига Европа, който ще се играе идния вторник от 20:00 часа.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019