Дунав (Русе) загуби у дома от гостуващия Етър с 1:2 в реванша от плейофа за 11-ата позиция в крайното класиране на Първа лига. Така „виолетовите” от Велико Търново се спасиха от изпадане след общ резултат 4:1 от двете срещи, а "драконите" ще срещнат този четвъртък третия от Втора лига Царско село в бараж за оставане/влизане в Първа лига.

Гостите спечелиха с голове на Велко Батрович (67-дузпа) и Иван Стоянов (90+1), а преди това Мухамаду Н'Диайе (57) бе дал аванс на домакините. Двата тима завършиха мача с по 10 души на терена, след като Милчев от домакините и Бадара от гостите бяха изгонени.

Началните минути бяха доста динамични с пропуски и пред двете врати. Първо в 11-ата минута Батрович от гостите бе изведен на чиста позиция, но вратарят на Дунав спаси с прекрасна намеса. Две минути след това Н'Диайе от домакините излезе сам срещу вратаря Иванов и не успя да го преодолее. До края на полувремето играта се успокои, а неточни удари отправиха Станоев и Васил Шопов за „драконите”.

След почивката в 57-ата минута Мухамаду Н'Диайе засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:0. Това бе първи негов гол с екипа на Дунав, който се нуждаеше от още само едно попадение, за да изравни общия резултат. Гостите отвърнаха в 62-ата минута с опасен удар на Даниел Младенов, отразен от вратаря Мартин Луков, който четири минути по-късно направи дузпа с нарушение срещу Велко Батрович. Потърпевшият Батрович реализира хладнокръвно от бялата точка и изравни за 1:1 с петия си гол от началото на сезона с екипа на "виолетовите".

В 76-ата минута Самб Бадара от гостите бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Михаил Милчев, който получи втори жълт картон и също напусна игра. Така и двата тима останаха с по 10 футболисти на терена. До края на мача Николай Колев от гостите и Юлиян Ненов от домакините направиха пропуски, а в първата минута от добавеното време влезлият като резерва Иван Стоянов се разписа от пряк свободен удар и оформи крайния резултат.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

ДУНАВ - ЕТЪР 1:2
(в първата среща 0:2, общ резултат 1:4)
1:0 Мухамаду Н'Диайе (57), 1:1 Велко Батрович (67-дузпа), 1:2 Иван Стоянов (90+1)


ДУНАВ1.Мартин Луков , 14.Божидар Васев, 4.Петър Патев, 22.Михаил Милчев, 83.Христо Попадийн (8115.Хрсито Лемперов), 11.Диян Димов (7299.Сонер Хюсеин), 31.Красимир Станоев (648.Карлос Жатоба), 10.Васил Шопов , 94.Юлиян Ненов, 27.Мухамаду Н'Диайе  , 9.Исмаил Иса
Резерви: 86.Станислав Антонов, 15.Христо Лемперов, 24.Преслав Петров, 6.Цветелин Иванов, 23.Мерт Хасан, 8.Карлос Жатоба, 99.Сонер Хюсеин
Треньор: Малин Орачев

Етър
ЕТЪР: 29.Христо Иванов, 30.Димо Атанасов , 14.Иван Скерлев, 21.Венцислав Василев, 6.Георги Пашов , 25.Аласана Мане (879.Иван Петков), 20.Яни Пехливанов, 70.Велко Батрович   (8073.Иван Стоянов ), 11.Даниел Младенов, 8.Румен Руменов (7022.Николай Колев), 89.Самб Бадара
Резерви: 12.Денис Гргич, 4.Венелин Филипов, 22.Николай Колев, 23.Ерик Почански, 15.Иван Вълчанов, 73.Иван Стоянов, 9.Иван Петков
Треньор: Красимир Балъков

Русе, Градски стадион
Съдия: Стефан Апостолов

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
3 - Първа опадна атака за "драконите", но отбраната на Етър се справи и изчисти топката.
9 - Пехливанов чисти в корнер след центриране на Юлиян Ненов в наказателното поле на гостите.
11 - Батрович бе изведен на чиста позиция, но вратарят на Дунав спаси с прекрасна намеса.
12 - След центрирането от корнера Пашов отправи неточен удар в глава.
13 - Н'Диайе от домакините бе изведен сам срещу вратаря Иванов и не успя да го преодолее.
25 - След динамичните начални минути темпото на игра спадна.
28 - Патев пресече хитър пас на Даниел Младенов към Бадара от гостите.
31 - Станоев от Дунав шутира високо над вратата.
36 - Неточен удар на Васил Шопов от домакините след центриране от корнер и избита топка.
44 - Исмаил Иса получава медицинска помощ след сблъсък с Венци Василен за висока топка.
45+1 - Край на първата част!
...................................................
46 - Начало на второто полувреме.
50 - Гостите изпълниха пряк свободен удар и домакините изчистиха топката.
57 -   ГОООЛ за Дунав! Мухамаду Н'Диайе засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:0. Това е първи негов гол с екипа на Дунав.
62 - Опасен удар на Даниел Младенов от гостите и вратарят Мартин Луков спаси.
66 - ДУЗПА за Етър! Вратарят Мартин Луков фаулира Велко Батрович в наказателното поле.
67 -   ГОООЛ за Етър! Потърпевшият Велко Батрович реализира хладнокръвно от бялата точка за 1:1. Това бе пети гол за Батрович от началото на сезона с екипа на "виолетовите".
76 - Самб Бадара от гостите е изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Михаил Милчев, който получи втори жълт картон и също напусна игра.
84 - Силен удар на Никола Колев прати топката покрай вратата.
85 -   Вратарят Христо Иванов спаси два последователни удара на Юлиян Ненов.
89 - Стражът на домакините Мартин Луков фаулира излезлия сам срещу него Иван Петков и получи само жълт картон
90+1 - ГОООЛ за Етър! Иван Стоянов реализира директно от прекия свободен удар за пълния обрат - 1:2.
90+3 - Край на мача! Етър спечели с 2:1 в реванша и запази елитния си статут, а Дунав ще продължи борбата за оцеляване.

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация