Етър направи първата си трансферна бомба преди новия сезон в Първа лига, привличайки Веселин Минев. Преди броени дни досегашният капитан на Левски, който има зад гърба си осем сезона за „сините”, научи, че вече е изиграл последния си мач за тима. Левият бек бе уведомен от спортно-техническия щаб на Левски, че трябва да си търси нов отбор, въпреки че през февруари бе преподписал договор до края на следващия сезон.

"Веселин Минев вече е футболист на Етър”, съобщи пред „Велико Търново спорт” старши треньорът на „виолетовите” Станислав Генчев.

„Трансферът стана факт буквално за часове. Познаваме се чудесно, Веско иска да работи с познато име и това надделя за идването му в Етър. Привличането му ще е от огромна полза за нас, освен всичко той се намира в много добра форма. Убеден съм, че ще ни помогне с опита си”, коментира Станислав Генчев.

36-годишният Веселин Минев е бивш играч на Беласица, Ботев (Пд), Анталияспор и Левски, като има огромен опит в елитния футбол. Национал, с 21 мача за България.

Минев тази сутрин дойде на стадион „Ивайло“ и парафира контракта си. Договорът му с Етър е за срок от една година. От понеледник той се присъединява към лагера на „виолетовите“ в Дряново.