Чудесен успех постигнаха малките футболисти на Етър, които се класираха за финала на третото издание на турнира в памет на Трифон Иванов. Възпитаниците на треньора Стефан Николов, родени след 1 януари 2007 г., победиха с 2:0 ЦСКА на стадион „Ивайло” и им предстои финал за купата срещу Левски.

В групата ЦСКА се наложи с 3:2 над Берое, срещу когото етърци бяха завършили 0:0. Така мачът между Етър и ЦСКА се превърна в битка за първото място в групата, като „виолетовите” се нуждаеха само от победа. Още през първата част Тонислав Донков откри резултата, а силната игра на отбора бе увенчана с много красив гол на Веселин Ангелов за крайното 2:0. 

На трибуните бе и агитката на „Етър”, като феновете бурно подкрепяха малките таланти. Заслужени поздрави те получиха и от връстниците си от Берое.

В другата група Левски беше безупречен и победи Локомотив (ГО) с 2:0, отвя с 4:1 Черноморец 1919 (Бургас) си също е на финал.

"Етър, набор 2007 г., е един от най-добрите отбори в България. Припомняме, че преди два месеца те станаха четвърти в страната, като заслужаваха и финал, а в мача за 3-4 място играха в Сливен точно срещу Левски и отстъпиха с 3:4", добавиха от пресслужбата на Етър.