Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков ще бъде удостоен с поредна голяма чест. Камата беше обявен за почетен гражданин на Стара Загора, но днес се очаква на него да бъде кръстена една от най-елитните клиники в София.

Новината беше разкрита от д-р Христо Мазнейков, който е началник на Клиниката по ортопедия и травматология към МБАЛ „Света София“. Известният лекар и Камата са приятели от години.

Именно вторият корпус на елитното лечебно заведение, наречен наскоро най-новото медицинско бижу на София, ще носи името на носителя на „Златната топка“ за 1994 г. Така клиниката за рехабилитация и долекуване вече ще се казва „Христо Стоичков“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Най-успешният български футболист ще посети Корпус 2 на болницата в петък, за да пожелае успех в работата на екипа на клиниката. Идеята клиниката да носи името на великия Стоичков се роди преди малко повече от месец“, разкри д-р Мазнейков.

Както е известно, Христо Стоичков в момента е в България и има изключително натоварена програма, тъй като презентира в редица градове от страната своята автобиография „Историята“. Въпреки това футболната легенда ще уважи и екипа на МБАЛ „Света София“.