Бившият национал Мартин Петров е подал искова молба заради източените от сметките му 3,8 милиона лева. За това БЛИЦ съобщи още в петък, след като получи потвърждение от Софийския градски съд. Оттам поясниха, че към момента искът е оставен без движение от съдията.

В днешния си брой в. „Телеграф“ разкрива и защо жалбата на бившия футболист на Волфсбург, Атлетико (Мадрид) и Манчестър Сити е без движение. Причината за това, че Петров трябва да плати такса в размер на 150 000 лева, за да бъде даден ход на разследването след исковата молба. Мартин обаче все още не е заплатил сумата.

Както е известно, скандалът с източените милиони от сметките на Мартин Петров избухна на 17 ноември, когато самият той призна, че е бил ограбен от личната си банкерка Ирина Ч.А. В периода 2007-17 година тя е източила близо 4 милиона лева. 10 месеца преди да бъде разкрита липсата на парите на бившия футболист, служителката била уволнена от "Уникредит Булбанк", където работила като личен банкер на Петров. БНБ, прокуратурата и полицията вече водят разследване по случая.

ОЩЕ ПО СЛУЧАЯ С МАРТИН ПЕТРОВ
* Ексклузивно в БЛИЦ! Известен юрист хвърли бомба: Знам за още 2 случая като този с източването на сметките на Мартин Петров!