Треньорът на Етър Красимир Балъков бе изключително щастлив след победата над Дунав с 2:1 в Русе и оставането на „виолетовите” в елита след общ резултат 4:1 в плейофа за 11-ата позиция в Първа лига. Легендата категорично заяви, че Етър и ЦСКА са сърцето му, но не каза дали твърдо остава във Велико Търново.

„За мен бе важно в този период, в който бях начело на Етър, колективът да е здрав. Казах, че има доста неща и разговори да проведем с хора, от които зависи дали ще има някаква перспектива. Отборите влизат в елита и са много щастливи в първата година. На третата година идва големият проблем, защото се трупат задължения, които не се покриват. Трябва да се намерят фирми и спонсори, които да осигурят финансова стабилност. Ако трябва да съм честен, много разговори проведох, с много бизнесмени и ръководството на общината. Има желание за промяна, но реални промени няма. Знам, че всички са щастливи, че останахме в "А" група. Сега е моментът да се направи крачка напред и не всичко зависи от мен”, сподели Балъков след срещата, използвайки минало време, че е „бил начело на Етър”.

След това легендата коментира спекулациите, свързващи го с треньорския пост в ЦСКА. „Свикнал съм със спекулациите във футбола. Всичко, което се случва, ще дойде до вас. Нито мога да ви кажа, че оставам твърдо във Велико Търново, нито, че отивам в ЦСКА. Едно мога да ви кажа. Етър и ЦСКА са двата клуба на сърцето ми. Не са водени разговори с мен от ЦСКА”, добави наставникът на „виолетовите”.

„Изключително тежък мач. Казах на момчетата, минахме през три такива мача. Работил съм и в други отбори, но така задружно, както се получи в последните 5-6 месеца, не съм имал такъв отбор. Поздравявам Иван Стоянов. Пределно концентриран беше и го поздравявам за гола от фаул. Поздравявам и публиката за подкрепата. Сега може да се мисли за възраждането на великотърновския футбол”, коментира Балъков реванша с Дунав в Русе.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА