Ръководството на третодивизионния Локомотив (Дряново) представи най-новите си попълнения. Благодарение на силните контакти на Ивелин Драшков, Станислав Генчев и Тодор Георгиев (диджей Теди Джорджо) "железничарите" вдигат нивото с подкрепление от чужбина. Част от Локомотив вече са французинът Самба Лионел и австралиецът Емерсон Зина, научи БЛИЦ СПОРТ. 

Първият играе дефанзивен полузащитник, висок е 183 см и тежи 75 кг. Самба Лионел е роден през 1999 година в Конго, има и френски паспорт. Играл е в трета и четвърта дивизия в страната на "петлите", последеният му отбор е АЦС Фореста Сукуева от трета дивизия в Румъния. Самба Лионел е с две повиквателни за националния отбор на Конго до 20 години.

Второто попълнение - централният нападател Емерсон Зина е от Австралия. Роден е 1999 година в Кот д`Ивоар. За последно е играл във втория отбор на белгийския Мехелен. Има австралийски паспорт.

Факт е, че Локомотив (Дряново) след седем години отново се завърна и е най-младият отбор и най-нискобюджетният клуб от четирите групи в Трета лига. С оглед на не добрия старт в първенството и продължаващото изграждане на отбора бяха привлечени новите попълнения. В Локомотив се надяват Лионел Самба и Емерсон Зина да допринесат за добрите резултати на отбора в бъдеще.

Благодарение на ръководството на Вагонен завод „Интерком” в Дряново новите попълнения са настанени и обезпечени с храноден в хотел ресторант „Антик” и нощувка в легловата база на завода. "Изказваме благодарности на г-н Валери Димитров и г-н Цецо Алексиев от Вагонен завод „Интерком", както и на Теодор Денчев от хотел „Антик” в Дряново", заявиха от ръководството на Локомотив.

На 25 октомври (четвъртък) от 19:00 часа в конферентната зала на „Парк Хотел Дряново” ръководството на клуба ще се срещне с всички фирми и организации в китното балканско градче, с цел финансово подпомагане на мъжкия представителен отбор. 

Вчера Локомотив загуби с 1:4 гостуването на Спартак (Плевен), а в неделя (14 октомври) - от 16:00 часа, на градския стадион в Дряново посреща Първа Атомна (Козлодуй). Мачът е от 11-ия кръг на Северозападната Трета лига. В момента Локомотив е на 15-ото място с 3 точки.

* На снимката от ляво на дясно: Ипълнителният директор и главен мениджър на Локомотив Ивелин Драшков, Самба Лионел, треньорът Иван Шипкалиев, Емерсон Зина и президентът на клуба Тодор Георгиев /Снимка: Радослава Кунчевска