Това пълна измишльотина ли беше? Наистина ли някой се опитва да съсипе обстановката в националния отбор преди мача с Косово, пускайки „бомбата”, че Хубчев още от тази седмица ще поеме Левски?

БЛИЦ ще разкрие цялата истина на своите читатели за „новината на века”. Наричаме я иронично така, защото вчера в действителност всички гръмнаха с нея, а отзвукът бе огромен. Като че ли по-огромен от този след края на Студената война.

Ето за какво иде реч:

Още преди около седмица във футболните ни среди тръгна слух, че Хубчев може да застане начело на Левски. Проверка на нашата агенция показа, че името на националния селекционер наистина е било спрягано за треньорския пост на „Герена”. Но не още сега, а от лятото. И то при положение, че тимът тотално се срине в оставащите до края на първенството двубои. Не е имало никакви преговори с Хубси. Просто вариант. И толкоз.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В БФС никой не е знаел за евентуалната възможност Левски да поиска Хубчев за треньор, камо ли вече да са му избрали наследник в лицето на Красимир Балъков.

Но нали знаете, че като тръгне един слух и като започне да обикаля, той става по-голям, по-украсен и направо започва да граничи с... истината.

Стигнало се е до развален телефон и хоп – Петър Хубчев напуска националния, сменя Георги Дерменджиев, който пък ще бъде уволнен заради слабите резултати. Балъков пък, на базата на стабилните си треньорски изяви в Етър, е идеалният вариант за национален селекционер. Още повече, че никога не е бил начело на България и че името му и преди се е спрягало за горещия стол.

Та това е истината за нещо, което не се оказа истина. Тук трябва да добавим, че едва ли авторите на материала, откъдето тръгна огромната шумотевица, са целели да разконцентрират националите преди мача с Косово. Но без да искат, в желанието си да пуснат голямата сензация, това почти се получи...
ЯСЕН ЯВОРОВ /БЛИЦ СПОРТ
НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020