Една от легендите на Реал (Мадрид) Мичел Салгадо пристигна в България. Самолетът с бившия защитник на „кралете“ кацна на Летище София малко преди 21:00 часа, предаде репортер на БЛИЦ СПОРТ.

Още от вчера в родината ни е легендарният бивш президент на „белия балет“ Лоренцо Санс, чийто зет е Мичел Салгадо. Те са у нас по покана на бившия футболен съдия и настоящ кмет на Симитли Апостол Апостолов-Поли и неговия син - Стефан Апостолов, който е настоящ международен рефер и депутат. Санс и Салгадо ще останат в България до неделя. Домакините са се погрижили двете звезди да се чувстват много добре по време на четиридневния си престой.

Кметът Апостол Апостолов покани големите звезди от Испания като специални гости на Симитли за началото на юбилейния 20-ти футболен турнир в памет на Иван Янчев. Надпреварата ще се проведе в събота. Санс и Салгадо ще наблюдават на живо таланти от школите на Симитли, Благоевград, Петрич и Разлог.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

БЛИЦ СПОРТ научи, че Салгадо сам е изявил желание да даде първия начален удар, след което дори възнамерява да поиграе с българските таланти. Официалното откриване на турнира ще бъде в 12:30 часа.

Бившият президент на "кралския клуб" донесе огромна изненада в България - един от двата трофея от Шампионска лига, които Реал (Мадрид) завоюва по негово време. Санс е взел отличието от музея на "белия балет", за да го донесе тук, като после ще го върне обратно на мястото му. Той оглавяваше Реал в периода 1995 - 2000 г.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ