Верея намери заместник на Илиан Илиев, който се завърна на треньорския пост в Черно море. БЛИЦ СПОРТ научи от достоверни източници, че новият наставник на старозагорския тим, превърнал се в един от хитовете на Първа лига през есента, е Благомир Митрев.

Бившият футболист на Нефтохимик, който е роден през 1972 година, за последно беше треньор в Германия.

„Заложихме на Благомир, защото е кадърен и млад специалист. Целта е да стабилизира още повече отбора, който по времето на Илиан Илиев направи чудеса в елита”, лаконични бяха от управата на Верея пред БЛИЦ.

Визитка

Благомир Митрев е роден на 28 май 1972 година. Играе дълги години за Берое и Нефтохимик. Има над 300 мача в „А“ група. С Нефтохимик е вицешампион през 1997 година, финалист за купата на страната през 2000 и носител на Купата на ПФЛ през 1996 и 1997 г. За купата на УЕФА е изиграл 6 мача за Нефтохимик. Има 4 мача за националния отбор и 8 мача за младежкия национален отбор. 

След приключване на кариерата си като футболист през 2005 година е помощник-треньор на Нафтекс, старши треньор на „шейховете“, а след това директор на детско-юношеската школа в Берое. През пролетта на 2011 година отново се връща в Бургас, а от 2012 година е изпълнителен директор на Нефтохимик. През 2013/2014 отново е директор на детско-юношеската школа на Берое, а през 2017 година следва ново завръщане в „нафтата“ като треньор.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ