Млад пловдивски футболист беше арестуван вчера в Търговската гимназия в Пловдив. Цивилни служители на Криминална полиция пристигнали в училището предиобед и директно влезли в класната стая, където учел 18-годишният единайсетокласник Даниел В.

Полицаите взели младежа направо от чина и му щракнали белезниците, разказват колегите от "Марица". Свидетели на ареста станали десетки ученици, които после цял ден коментираха зрелищната акция. Според децата от училището Даниел тренира футбол в пловдивския клуб Ботев 2002. В гимназията обаче почти всички знаят, че се е занимавал с продажба на марихуана. Тарифата му била 5 лева за 0,25 грама трева. Половин грам търгувал за десетачка, а грамът вървял по 20 лева. 

„Марица“ научи, че вчера следобед Даниел не е присъствал на тренировката на клуба, в който играе, а телефонът му бил изключен още от предишния ден. Съотборниците му обаче така и не разбрали, че е арестуван. 

Засега не е ясно дали ченгетата, които са действали по сигнал, са открили дрога при обиска на Даниел. Трева обаче е намерена у приятеля му Дамян А., който също е бил задържан.