Футболният Монтана остана без треньор. За втори път в рамките на десет дни Атанас Джамбазки подаде оставка в ролята на наставник на последния в класирането на Група „А“ на плейофите във втората осмица на Първа лига.

48-годишният специалист първо „хвърли кърпата“ след поражението с 1:7 от Ботев (Пловдив). Втората оставка той депозира три дни след загубата с 3:4 от Славия, след като поиска спешна среща на клубната управа. Този път ръководството реши да приеме оставката на Джамбазки.

„Решихме да се съобразим с молбата на треньора. Видно е, че има напрежение в отбора и е нужна промяна”, заяви президентът на клуба Румен Панайотов пред chervenkarton.com.

Както е известно, след края на мача с „белите“ в съблекалнята на Монтана избухна напрежение. Имало е сбиване между българските играчи и чужденците. Наложило се е влизането на полицаи, които разтърват футболистите.

До назначаването на нов наследник на Атанас Джамбазки тренировките на Монтана ще се води от досегашния асистент Дилян Иванов. Първото занимание на отбора за новата седмица е насрочено за вторник.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига