Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков сподели, че уважа основните конкуренти Левски и ЦСКА, но „орлите“ от Разград продължават да са най-добри в България. Халфът добави, че той и съотборниците му ще се борят за титлата и купата. Дяков говори още за гостуването срещу „червените“ утре и шансовете на националния тим в квалификациите за Евро 2022.

„Уважение и респект към Левски и ЦСКА, но мисля, че още сме най-добрият тим в България“, сподели Дяков в интервю за „Диема спорт“. 

„Очакванията към Лудогорец са много високи и това сме го направили ние, но понякога не се получават нещата. Колкото и да искахме, понякога не става. Някъде те не си изиграхме картите добре. В групите на Лига Европа може би малко подценихме отборите, а те не са слаби. Сегашният ни треньор се опитва да продължи линията на Аутуори, но всеки си има своите специфики. Общо взето няма коренна промяна. И стилът, и тренировките са в линията на Аутуори. Смятам че засега нивото на Лудогорец е добро, не казвам отлично“.

„Лудогорец се бори във всеки турнир, имаме още един мач в Лига Европа и искаме победа. Цел номер едно за нас е Шампионската лига. Ще се борим и за Купата, и за титлата. Надявам се през май и двете са в нашата витрина“, продължи халфът.

 „Категорично не това е мачът на годината. Това е просто оставащ мач за Лудогорец, дано изиграем добър мач и да покажем, че сме добри тимове. Трябва да победи футболът. Дано провокациите и нервите останат настрани. След като играят първият и вторият трябва да очакваме добър мач и спектакъл. Дори и 9 точки да стане преднината помежду ни, има още много мачове. Нашата цел е да бием във всеки мач. Към това се стремим, трудно е. Отиваме за да победим ЦСКА“, каза Дяков за утрешния сблъсък срещу „червените“.

Националът говори и за жребия на България за квалификациите за Европейското през 2022 година. Отборът ни е в една група с Англия, Черна гора, Чехия и Косово.

„Надявам се като всеки българин да се класираме за Европейското. Групата е нормална. Вече няма слаби тимове. Може би битката ще е между нас и Черна гора. Англия е пред тези отбор, но и там не изключвам изненади, защото не са постоянни. Имаме шансове, но ни е нужен и късмет“, коментира лаконично Светослав Дяков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019