Дунав и Черно море завършиха 1:1 в мач от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Божидар Васев откри резултата в 20-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Пламен Димов срещу Исмаил Иса. Капитанът на "моряците" Георги Илиев изравни в 28-ата минута също след точно изпълнен 11-метров наказателен удар. Опитният играч блесна с рейд в наказателното поле на русенци, при който падна на земята след финт срещу Исаевски. Това беше достатъчно за съдията Петър Костадинов да надуе свирката. Илиев не остави шанс на Макенджиев с хладнокръвното си изпълнение - 1:1. 

В 38-ата минута се стигна до куриозен момент. Красимир Станоев центрира почти от тъча към вратата на Черно море. Стражът на гостите Иван Дюлгеров можеше да улови топката, но си прибра ръцете и я остави да влезе във вратата му, претендирайки, че това е непряк свободен удар и попадението не трябва да бъде зачетен. Съдията бе на същото мнение и отмени попадението.

През втората част футболистите на Илиан Илиев направиха няколко пропуска пред бившия си вратар Благой Макенджиев, който от тази зима е в Дунав.

След равенството Черно море завърши пети в редовния сезон с 42 точки, а Дунав на 13-ото място с 20. "Моряците" ще стартират в първата шестица с гостуване на ЦСКА. 

Отборът от Русе пък ще играе в група "Б" на втората осмица, където ще бъде в компанията на Славия, Локомотив (Пловдив) и Септември (София). 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019