След като подсили редиците си с китайския нападател Дзъмин Лиу, в последния ден от трансферния период към Нефтохимик се присъединиха още двама футболисти – Димитър Николов и Димитър Дончев. Развитието и футболните кариери и на двамата са свързани с "шейховете" и след известно прекъсване те отново ще защитават цветовете на бургаския тим.

Димитър Николов бе част от състава на Нефтохимик през изминалия сезон в Първа лига. Тогава талантливият млад вратар се конкурираше със значително по-опитните Янко Георгиев и Ивайло Василев, заради което не получи достатъчна възможност за изява, но пък натрупа много полезен опит. През този сезон той започна с Локомотив (Горна Оряховица) във Втора лига, но преди да затвори трансферния прозорец реши да се завърне в родния си град - в Нефтохимик.

Другото ново, но достатъчно познато за „зелените“ фенове попълнение, е Димитър Дончев. Защитникът се разви в школата на Нефтохимик, като през последните два сезона се състезаваше за елитния юношески отбор до 19 години. Първия си професионален договор Дончев подписа с тима на родния си град – Поморие, но той също взе решение да продължи кариерата си в Нефтохимик.

Така, заедно с китаеца Дзъмин Лиу, те ще помагат на бургаския тим в неравностойното му съревнование в професионалния футбол. Лиу пристигна в България миналия месец, като преотстъпен футболист от китайския втородивизионен отбор Шижиажуанг Йонгчанг (гр. Шижиажуанг). Нападателят е роден през 1996 г. и е част от китайския младежки национален отбор. За „шейховете“ той вече записа един мач – срещу Марица, на стадион "Българово" и се представи на ниво.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ВТОРА ЛИГА