Пирин победи с 3:1 Левски пред около 500 зрители на стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Така "сините" пропуснаха възможността да оглавят класирането, след като лидерът Локо (Мз) падна от ЦСКА с 1:3.

В 35-ата минута Марио Метушев се възползва от неразчетеното излизане на вратаря на „сините” успя да го преодолее и отбеляза на опразнената врата за 1:0. При този резултат завърши и полувремето.

През втората част Пирин заигра по-добре и диктуваше играта по терена. В 74-ата минута след центриране на Владислав Шумантов в наказателното поле на Левски Веселин Стойков от воле успя да засече топката и да я прати в мрежата за 2:0.

В 78-ата минута нова груба грешка на вратаря на Левски Димитров позволи на отбора на Пирин да направи резултата класически. Тогава стражът на „сините” не успя да изчисти топката, която попадна на крака на Калоян Стоянов, който веднага я прати във вратата за 3:0.

Все пак Левски стигна до почетното попадение в 88-ата минута, а голът бе дело на влезлият, като резерва Боян Табаков./БЛИЦ

Пирин: Макенджиев, Филчев, Дюлгеров, Михов, Стоев, Шумантов, Наков ( 27- Ташев), Костадинов, Стойков, Стоянов, Метушев.
Левски: Димитров, Станчев, Генев, Димитров, Стоев, Недялков, Яшар, Цачев, Михайлов, Зизов.