Ботев (Пловдив) победи Берое с 4:3 след драма с дузпи в Стара Загора и се класира за 1/4-финалите в турнира в турнира за Купата на България. Националният селекционер Петър Хубчев изгледа от трибуните дербито на Тракия, което в редовното време и продълженията завърши 0:0. При дузпите пропуснаха само Стивън Петков от "канарчетата" и Георги Ангелов и Мартин Райнов от домакините. Серкан Юсеин вкара последната дузпа, с която гостите се класираха за следващата фаза.

Срещата започна равностойно и първото сериозно положение дойде в 18-ата минута, когато Вандерсон направи страхотен пробив и от аутлинията подаде към Рубен Бригидо. Последният пък от няколко метра уцели тялото на Джонатан Перейра, застанал пред голлинията и предотвратил гол.

Десет минути по-късно Перейра получи пас от Тодор Неделев и си поведе добре топката, след което шутира, но встрани от вратата. Малко след това и самият Неделев искаше да изненада вратаря Душан Перниш с шут от дистанция, но и той не показа точен мерник.

Пет минути преди почивката Мартин Камбуров центрира към Борислав Цонев, който отправи удар с глава право в ръцете на Даниел Кайзер.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

През втората част в 57-ата минута Густаво Афонсо стреля по тревата, но Перниш спаси. Малко по-късно пак той се опита да се разпише, но шутира право в ръцете на стража на домакините. В 66-ата минута Антонио Вутов нахлу в наказателното поле на домакините и падна за дузпа, не получи такава, след като съдията не видя съприкосновение между него и Мартин Райнов.

В 89-ата минута Вандерсон проби и центрира в наказателното поле, където обаче и резервата Меска, и Рубен Бригидо не успяха да засекат топката. Домакините пък имаха своя шанс в добавените минити на редовното време, след като Иван Бандаловски беше изпуснат в наказателното поле и отправи силен удар, а Кайзер изби. В крайна сметка се стигна до продължения.

Три минути след началото на първото продължение не бе зачетен гол за Берое. Меска беше изведен зад защитата и шутира в гредата, а Рубен Бригидо вкара с добавака, но бе в положение на засада. Минутка преди края на това продължение пък Ботев поиска дузпа след падане на Густаво Афонсо, който нахлу в наказателното поле. Иван Бандаловски се хвърли в краката му, опитвайки се да изчисти топката и съдията даде корнер. В 116-ата минута Вандерсон нахлу опасно в наказателното поле и подаде по земя към точката на дузпата, но Стивън Петков изчисти напред.

При дузпите първо Стивън Петков от гостите пропусна, но след това същото сториха Георги Ангелов и Мартин Райнов от домакините. Серкан Юсеин вкарва последната дузпа и класира Ботев на 1/4-финалите.

Берое - БОТЕВ (Пд) 3:4 при дузпите (0:0 в редовното време и продълженията)

ПРИ ДУЗПИТЕ:
1:0 - Алфредо Мартинс бележи, въпреки че Даниел Кайзер усети ъгъла.
1:1 - Тодор Неделев изравнява след безапелационно изпълнение.
2:1 - Владимир Гаджев се разписа, пращайки Кайзер в обратния ъгъл.

2:1 - Стивън Петков пропуска първата дузпа, пращайки топката над вратата.
2:1 - Даниел Кайзер спаси удара на Георги Ангелов от бялата точка.
2:2 - Димитър Пиргов изравнява след страхотно изпълнена дузпа.
3:2 - Драгош Фирцулеску е точен, а Кайзер се хвърли в другия ъгъл.
3:3 - Джонатан Перейра бележи с безкомпромисно изпълнение.
3:3 - Мартин Райнов прати топката над вратата и пропусна дузпата.
3:4 - Серкан Юсеин вкарва последната дузпа и класира Ботев на 1/4-финалите.

Съставите
Берое: 12.Душан Перниш, 26.Камен Хаджиев, 11.Иван Бандаловски , 18.Рубен Бригидо (10611.Драгош Фирцулеску ), 10.Борислав Цонев (6221.Владимир Гаджев), 7.Мартин Райнов, 25.Георги Ангелов, 19.Александър Василев , 77.Вандерсон Коста, 73.Иван Минчев (6818.Алфредо Мартинс), 9.Мартин Камбуров (825.Меска)
Резерви: 23.Георги Аргилашки, 21.Владимир Гаджев, 3.Милен Желев, 11.Драгош Фирцулеску, 20.Матеус Леони, 5.Меска, 18.Алфредо Мартинс
Треньор: Александър Томаш

Ботев (Пловдив): 22.Даниел Кайзер, 3.Димитър Пиргов, 18.Радослав Терзиев , 23.Йордан Минев (4628.Филип Филипов), 5.Кристиан Димитров, 17.Лъчезар Балтанов (7110.Серкан Юсеин), 8.Тодор Неделев, 39.Антонио Вутов (859.Диого Кампос), 20.Стивън Петков, 2.Джонатан Перейра, 93.Густаво Афонсо (11511.Кристиан Добрев)
Резерви: 21.Мартин Димитров, 28.Филип Филипов, 6.Костадин Ничев, 10.Серкан Юсеин, 16.Васил Шопов, 11.Кристиан Добрев, 9.Диого Кампос
Треньор: Николай Киров

Стара Загора, стадион: "Берое"
Съдия: Николай Йорданов

Най-интересните ситуации по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача.
17 - Опасно центриране към Стивън Петков, но вратарят на домакините Душан Перниш го изпревари.
19 - Непростим пропуск за Рубен Бригидо след страхотен пробив на Вандерсон и пас на Вандерсон Коста, но в последния момента Джонатан Перейра изби пред голлинията.
26 - Динамичен мач с атаки и към двете врати, но нито един от отборите няма късмет в завършващата фаза.
34 - Фалцов удар на Тодор Неделев от гостите и топката излиза в аут.
37 - Слаб и неточен удар с глава на Иван Бандаловски от домакините.
45 - Край на първата част!
.................................................
46 - Начало на второто полувреме.
57 - Густаво Афонсо беше изпуснат в наказателното поле, но отправи твърде слаб удар и Перниш хвана топката.
66 -  Антонио Вутов нахлу в наказателното поле на домакините и падна за дузпа, не получи такава, след като съдията не видя съприкосновение между него и Мартин Райнов.
67 - Густаво Афонсо шутира силно от границата на наказателното поле, но Перниш спаси.
70 - Филип Филипов върна слабо към вратаря Даниел Кайзер, но Алфредо Мартинс не успя да се възползва от подаръка.
73 - Алфредо Мартинс нахлу опасно през центъра, но след това Райнов и Вандерсон не се разбраха и не последва удар.
79 - Тодор Неделев шутира в аут от далечна дистанция.
89 - Густаво Афонсо проби опасно отляво в наказателното поле и пусна топката успоредно на голлинията, но нямаше кой да я засече на празна врата.
90+2 - Страхотен шанс за Берое! Иван Бандаловски беше изпуснат в наказателното поле и отправи силен удар, а Кайзер изби.
90+3 - Край на редовното време! Ще има продължиения.
..................................................................................................
91 - Начало на първото продължение.
93 -  Отменен гол на Берое! Меска беше изведен зад защитата и шутира в гредата, а Рубен Бригидо вкара с добавака, но е бил в положение на засада.
104 - Ботев поиска дузпа след падане на Густаво Афонсо, който нахлу в наказателното поле, а Иван Бандаловски се опита да изчисти топката и съдията даде корнер.
105 - Край на първото продължение.
..................................................................
106 - Начало на вторите 15 минути.
115 - Много хубав удар с глава на Алфредо Мартинс след центриране от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри покрай вратата на гостите.
116 - Вандерсон нахлу опасно в наказателното поле и подаде по земя към точката на дузпата, но Стивън Петков изчисти напред.
120 - Край на продълженията, следват дузпи!

Легенда:                

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19