Winbet - победата е емоция! (18+)

Много футболни привърженици едва ли биха очаквали, че дори и повярвали, че националният тим на Косово, който бе приет като член на ФИФА и УЕФА преди около две години, е с повече от 10 милиона по-скъпа селекция от тази на България. Бившата автономна област на Сърбия, в която до вчера, както се казва, живееха доста по-бедни хора от нас, сега са напред с материала. С футболния...

Проверка на БЛИЦ, позоваваща се на най-реномирания сайт за футболни характеристики "Transfermarkt", показва, че това е точно така. 

Във въпросния сайт тимът на косоварите цялостно е оценен на 44,4 милиона евро, докато "трикольорите", водени от Петър Хубчев, са котирани общо на 27.9 милиона паунда (32,6 милиона евро).

Най-скъпият футболист на съперника ни е футболистът на Лацио Валон Бериша, който е с цена от 7,5 милиона евро. Той е следван от Милот Рашица от Вердер, оценен на 7 милиона евро, и Арбер Зенели от Реймс, възлизащ на 6 милиона. Най-евтиният в селекцията на Бернар Шалан е Висар Бекай от ФК Прищина с цена около 200 хиляди евро.

В нашия тим най-скъпо оценени са капитанът Ивелин Попов и Кирил Десподов, като сумата им е 3,1 милиона евро. Те са следвани от бранителя на Лудогорец Антон Недялков (2,6 милиона евро) и Тодор Неделев от Ботев (2,1 милиона евро). С най-ниска цена в тима на Петър Хубчев пък са Димитър Евтимов от Акрингтън Стенли (157 хиляди евро) и Камен Хаджиев от Академия Пушкаш (263 хиляди евро).

Все пак това едва ли ще наклони везните в полза на Косово, имайки предвид почти липсващия опит на тима в официални срещи. От другата страна някои от родните футболисти са с по няколко квалификационни цикъла и имат доста богат опит.

Все пак ни предстои да разберем какво ще се случи тази вечер в 21:45 часа на стадион "Фадил Вокри", когато е първият съдийски сигнал. 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020