Школата на ДИТ Спорт в столичния квартал Драгалевци грейна като слънце в последните години благодарение на амбициозното ръководството на клуба. Резултатът от отличната работа на ръководството на базата, което се претворява е във все повече представители на клуба в младежките и юношески национални формации.

Проверка на БЛИЦ установи, че от 2007 до 2017 година ръководството на ДИТ Спорт е инвестирало общо 4,5 милиона лева в изграждането на базата, която има стадион с трибуна и съблекални, две открити игрища, зала за тенис, зала за футбол. Общата покрита площ на базата е 5 декара. беше изградено и модерно осветление с подинсталация. 

А преди 2007-а мястото беше руина. Едва ли някой е предполагал, че ще се появи човек, който ще инвестира толкова много за развитието на детско-юношеския футбол. За 10 години в базата на ДИТ се подготвят повече от 400 деца - предимно трениращи футбол, както и тенис, вместо да бъдат пред компютрите и да обикалят заведенията. Именно заради това е изградено съоръжението - с благородна цел, а не да се търсят ползи от него.  

Ръководството на ДИТ Спорт ежемесечно плаща 30-40 хиляди лева консумативи - ток, вода и газ. Таксите, които родителите плащат, отиват за заплати на треньорите на децата. 

На този фон е учудващо как типично по байганьовски шефът на ОСК Левски Стоян Стоянов се чуди по какъв начин да спре благородната кауза на ДИТ Спорт. За същото лице, което дълги години е било хазяин на ДИТ Спорт има данни, че по кръчмарски е надписвал сметките за консумативи, които след това е префактурирал. 

Още по-странно е, че Стоянов също иска да сложи ръка на базата, след като 10-годишната му аренда е изтекла в началото на т.г. При него членуват четири клуба на принципа на кръжоците по трудово обучение, които включват спортове като ски, хокей и тенис на маса, които няма как да бъдат практикувани на спортната база в Драгалевци. 

Родителите на децата се надяват, че базата ще продължи да се стопанисва от ДИТ Спорт и са обнадеждени от европейското партньорство между спортното дружество и община Витоша.

"Базата е една от най-модерните в София. Посещава се от изключително много деца, както и от любители спортисти. На нея домакинстват няколко спортни клубове. Чудесно съоръжение, около 400 деца тренират. А преди всичко беше развалина... Сега има стадион, който е в перфектно състояние, с осветление, охраняем паркинг, кортове, чудесно е. ДИТ Спорт инвестираха много средства в това великолепно съоръжение и сега стотици деца могат да го ползват", коментира кметът на район "Витоша" Теодор Петков пред БЛИЦ СПОРТ.

БАЗАТА В ДРАГАЛЕВЦИ ПРЕДИ:

И СЕГА: