С дерби на дъното в класирането ще бъде открит 10 кръг в Първа лига. Тази вечер от 19:30 часа на стадиона в Бистрица Витоша ще приеме столичния Септември, който е в серия от шест поредни загуби, а за последно постигна победа на 4 август. Тогава тимът на Николай Митов надви с 5:1 Черно море във Варна. Витоша също постигна последния си успех през август, когато взе трите точки от Верея като гост, надделявайки с 1:0 Верея. С тези резултати Септември е предпоследен с 4 точки, докато "тигрите" от Бистрица са десети с 10.

Избраниците на Митов влизат с настроение в двубоя след победата над Кариана и класирането на 1/8-финалите за Купата на България. 

Треньорът на Витоша Росен Кирилов има да решава кадрови проблеми, след като в мача с Ботев (Гълъбово), спечелен с 9:8 след дузпи, Кристиян Кочилов и Лъчезар Котев бяха изгонени. В групата, след като лекуваха контузии, се завръщат Наско Милев и Стефан Христов.

Групата на Витоша за мача: 
Вратари: Николай Георгиев, Християн Василев
Защитници: Кристиан Узунов, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Тодор Гочев, Георги Купенов, Михаил Милчев
Полузащитници и нападатели: Ангел Стоянов, Георги Амзин, Даниел Кутев, Четин Садула, Петко Цанков, Иван Вълчанов, Григор Долапчиев, Ивайло Лазаров, Наско Милев, Стефан Христов

Вероятният състав на Септември: Галев, Георгиев, Добрев, Бенга, Стоянов, Меледже, Чандъров, Тилев, Галчев, Гади, Будинов

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019