Треньорът на Левски Георги Дерменджиев гостува в предаването „Преди кръга“ на „Диема Спорт“. Пловдивчанинът говори за първите си впечатления от работата при „сините“, плановете за развитие и предстоящото утре дерби с ЦСКА.

„Футболистите започват да се съобразяват с това, което искам. За кратко време са минали доста треньори и са наслоени доста стилове и самите играчи са малко объркани. Затова мисля, че толкова лесно няма да се получи промяната. Левски има да извърви крачка по крачка. Трябва да е методично. Няма как да се прескачат стъпки, не трябва да се заблуждаваме в това отношение. Има създадена обстановка за това развитие на Левски, от което съм изключително доволен. Всичко се нормализира“, коментира Дерменджиев.

„През краткото време назад футболистите не са били сигурни в много отношения. Това е било някакво оправдание. Сега всичко е направено така, че играчите само да тренират и да мислят за мачовете. Това се явява една голяма отговорност за целите, които са поставени.“

„За футбола е хубаво, че ще има зрители на мача с ЦСКА и интересът ще е голям. Зарядът в отборите също ще е голям. Моментното състояние няма да е решаващо за точно този мач. Искам да го изиграем разумно и така, че да го спечелим. И за двата отбора дербито ще е доказване. Важно е отборът да е спокоен, за да играем мача, както искаме ние. Какъвто и да е резултатът, не трябва да извличаме генерални заключения. Има много време до края. Искам да видя да извличаме максималното от всяка една ситуация“, допълни треньорът на Левски.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Аз искам Левски да победи, но и футболистите да бъдат достатъчно концентрирани. За момента се надявам играчите да дават оптималното от възможностите си. За стил е необходимо време и определени футболисти. Не мога да тръгна да правя точно това, което аз искам, защото базата е различна. “

„Следваме програма и не може да се отклоняваме от нея. Ако се подадем на емоциите, ще отидем там, където до момента е бил Левски. Трябва да следваме това, което е предначертано. До лятото трябва да бъдем готови с предварителната програма за развитие и след това да изпълним дългосрочния план. Ако мислим в краткосрочно и се радваме на някоя победа, ще е заблуда“, обяви 64-годишният специалист.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка