Треньорът на Левски Георги Дерменджиев даде пресконференция преди дербито срещу Лудогорец, което е от 25-ия кръг на Първа лига е на 10 март от 17.30 часа на "Георги Аспарухов".

"Лудогорец е с нов треньор, а знаете, че когато има смяна на треньора мотивацията е по-различна. Аз лично не съм притеснен. Аз работя в Левски и искам Левски да постигне тези успехи, които аз съм постигнал", започна Дерменджиев.

"Винаги съм искал стадионът да бъде пълен. Феновете ще накарат футболистите да имат по-голяма отговорност. Когато играеш пред толкова голяма публика, трябва да бъдеш максимално мотивиран. Трибуните ще бъдат пълни и отговорността е много голяма. Но ние работим с момчетата, коментираме много и мисля, че да не го постигнем това голямо напрежение, което да бъде негативно.

Не мога да кажа предварително какво ще се случи, но лично аз искам феновете да са на стадиона и да подкрепят отбора така, както те могат. Познавам ги добре, знаете колко време съм работил с този отбор. Има малко футболисти, които не са били по мое време и мисля, че съм наясно с отбора на Лудогорец. Отборът има три поредни победи, но аз лично не мисля, че трябва да се заблюждаваме. Имаме много работа да свършим. Отговорността, която вече е в друга посока си личи върху играчите, но мисля, че те ще свикнат с това", продължи треньорът на Левски.

"Аз имам достатъчно добри успехи с Лудогорец, но те са ми зад гърба. В момента съм тук с Левски и гледам напред. Като сантименти, не бих го казал, защото съм професионалист и искам там, където работя да влагам тази енергия, с която съм работил и преди това", категоричен бе специалистът.

"Смяната на собствеността е най-положителното, което можеше да стане за Левски. От тук нататък програмата, която стои пред Левски, трябва да се изпълнява."

Треньорът на Левски коментира и евентуална смяна на капитана. В момента лентата е на ръката на Иван Горанов, но упорито се говори, че може да бъде сложена от Живко Миланов или Николай Михайлов.

"Много се дискутира около капитанската лента и аз не знам защо. Това не виждам защо трябва изобщо да се дискутира. Отборът си има капитан. В близкото бъдеще – до седмица или две, когато всички бъдат здрави и на линия ще се направи така, знаете всеки отбор има първи, втори, трети капитан. Всичко ще се знае. Ние напредваме стъпка по стъпка. Това решение се взима от съблекалнята с всички – и футболисти, и треньори", каза Дерменджиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019