Левски приема ЦСКА в мач от предпоследния 35 кръг на Първа лига. Срещата е от изключително значение в битката за титлата. „Сините“ нямат никакви шансове за първото място, тъй като изостават на седем точки зад Лудогорец, но „червените“ са само на една точка зад шампиона и лидер в класирането. Дербито започва в 18:00 часа на стадион „Васил Левски“, а по същото време „орлите“ гостуват на Ботев (Пловдив).

Любопитен момент е, че за трета поредна година Левски и ЦСКА се срещат в 35 кръг. Предишните два пъти победители излязоха „червените“, които спечелиха с 3:0 през 2017 г. и с 3:2 през миналия сезон.

На националния стадион днес си дават среща най-доброто нападение в Първа лига срещу най-стабилната защита в шампионата. От старта на първенството „армейците“ са допуснали само 17 гола, с един по-малко от Лудогорец. Левски пък е реализирал 63 попадения, две повече от шампионите. Освен това Станислав Костов е лидер в голмайсторската класация с 24 гола. Швейцарският плеймейкър Давиде Мариани е с 11, колкото има и топреализаторът на ЦСКА Али Соу.

„Армейците“ се нуждаят от задължителна победа, за да останат в битката за титлата, а при успех във вечното дерби дори може да оглавят класирането, ако Лудогорец се издъни в Коматево. Левски в събота спря „орлите“ по пътя им към титлата и сега ще опита да секне и устрема на ЦСКА да детронира шампионите. Още повече, че „сините“ нямат загуба от „червените“ през този сезон – две победи и едно равенство. „Армейците“ от своя страна са без успех в седемте си мача срещу съперниците от тройката на класирането – четири ремита и три поражения.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Levski SofiaЛЕВСКИ – ЦСКАCSKA Sofia

Днес от 18:00 часа по Диема Спорт
София, „Васил Левски“
Съдия: Драгомир Драганов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛЕВСКИ: Михайлов, Миланов, Унтонджи, Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Ст. Иванов, Мариани, Паулиньо, Ст. Костов
Контузен: Буш; Наказан: Д. Иванов
Треньор: Георги Тодоров

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Малинов, Пинто, Жоржиньо, Тиаго, Евандро, Соу
Контузен: Бодуров; Наказани: няма
Треньор: Добри Митов

Баланс: 197 мача, 83 победи за Левски, 65 победи за ЦСКА, 49 равенства

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019