Завърналият се в Локомотив (София) юноша на клуба Даниел Васев е много доволен, че отново ще играе за любимия си клуб. 22-годишният атакуващ полузащитник сподели пред БЛИЦ СПОРТ, че е амбициран да помага на "железничарите" във Втора лига.

"Подписах до края на сезона, но това е формалност. Да сме живи и здрави, всичко да е наред, няма да има проблем през лятото да преподпиша. Собственикът Иван Василев първи ме потърси, след това треньорът Явор Вълчинов. Разбрах желанието им да ме вземат, при което нямах колебания. Изобщо не съм се замислял върху предложението. Локомотив е отборът, който ми е на сърце. Естествено, че се консултирах и коментирах с баща ми вариантите, които имах, но решението го взех изцяло аз", сподели Васев-младши.

"Както е известно, този сезон Локомотив няма право да се класира в Първа лига. Целта е да се направи добър отбор, който след година да атакува завръщането в елита. Искаме да играем привлекателен футбол и да върнем колкото се може повече фенове на стадиона. В момента Иван Василев сам издържа клуба, важно е да се появят хора и фирми, които да му помагат. Всички знаем Локомотив какъв клуб е, има големи традиции, марка е, но за момента Василев няма подкрепата от други хора", каза талантът.

"Целта е да радваме публиката и смятам, че с новия треньор Явор Вълчинов това ще се случи. Амбициран съм да играя и да помагам на Локомотив. Не съм се върнал за пари", коментира халфът, който за последно беше част от Ботев (Враца) - "Отидох там единствено заради Бойко Величков. Той беше човекът, който се застъпваше за мен, но лошото беше, че се контузих на втората тренировка, след това поиграх малко. Но след като дойде нов треньор, на когото дори не искам да му споменавам името, за да му правя реклама (б.р. - Сашо Ангелов) не играх в следващите четири мача. И то без да има адекватна причина. Освен това бях излъган с парите. Но не ми се говори повече. За мен Ботев (Враца) е затворена страница. Радвам се, че се върнах в Локомотив. Мисля изцяло за любимия клуб. Случвало се е, докато бях в други отбори, да си представям, че играя за Локомотив", добави Даниел Васев пред БЛИЦ СПОРТ.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА