ВМА и ЦСКА за пореден път доказаха, че са институции, които могат да бъдат пример за останалите, обединявайки се в името на благородната кауза „Дари кръв, спаси живот”.

Представителите на футболния клуб - Милко Георгиев, треньорът на вратарите Ивайло Иванов, кондиционният треньор Кирил Динчев, както и Александър Дюлгеров, участваха в кръводарителска акция в Центъра по транфузионна хематология към ВМА. Целта бе с личния си пример да допринесат за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

„Още лятото си обещахме, че ще превърнем тази кауза в традиция“, коментира пред медиите Милко Георгиев. Той изрази съжаление, че не са успели да се съберат в пълен състав, но обеща, че при първа възможност това ще се случи.

Първата такава инициатива се проведе на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА заедно отбелязаха световния ден на кръводарителя. И двете страни са категорични, че не е необходимо да има конкретен повод, за да помогнеш в спасяването на човешки живот и обещават акциите да продължат и занапред.

„Идеята на всяко даряване е да стигне до колкото се може повече хора, които да се включат и да подкрепят дадена кауза. Затова и ЦСКА, като социален феномен, го прави и се надявам да има повече последователи“, изтъкна Милко Георгиев.

Началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. Румен Попов благодари, че за пореден път представители на ЦСКА се отзовават на призива да дарят кръв. По думите му с този доброволен и безвъзмезден акт те за пореден път ще помогнат на много болни хора.

„Пожелавам ви да сте живи и здрави и честита победа“, обърна се той към „армейците“, които подкрепиха каузата часове след тежкия мач срещу Лудогорец за Купата на България, завършил с победа на „червените”.

След кръводарителската акция, спортистите участваха и в коледното тържество, организирано от ръководството на ВМА за децата на служителите на болницата и децата от смесена диабетна група в детска градина "Бърборино".  В тазгодишното раздаване на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета с „армейски сърца” – Кирил Динчев и Александър Дюлгеров.