ЦСКА спечели търга за емблемата, който се проведе днес в кантората на синдик Дора Милева в град Кърджали. От клуба заявиха оферта на стойност 8 милиона лева. Другото предложение бе 3,6 милиона лева.

Освен търга за емблемата още една актуална тема около ЦСКА разбуни духовете в последните часове. Забраната на УЕФА отборът да участва в евротурнирите.

„С тази забрана падна една от опорните точки, че ЦСКА е Литекс. Ясно е, че ЦСКА не е Литекс. Падна и втората опорна точка – с емблемата”, каза Милко Георгиев. „Получихме документите от БФС, но на база това, което четем, е сигурно, че имало телефонни разговори. На базата на тези разговори продължава електронната кореспонденция. Ще видим дали ще обжалваме пред КАС (Спортния арбитражен съд в Лозана - б.р.). Футболният съюз не е молил УЕФА за компромис. Той задава въпросът по начин, който автоматично прави отговора един-единствен”, каза още Георгиев.

Заради забраната за участие в турнирите се появиха спекулации, че част от футболистите може да бъдат продадени или освободени. Причината е, че и следващата година ЦСКА няма да играе в Европа и така няма да има смисъл от солиден състав.

„Защо да има промени в състава?! Момчетата си имат договори, плаща им се да играят. Просто ще се промени етапът на лятната подготовка. Ще започнем малко по-късно. Нас ни интересува друго, да продължим по пътя, по който сме поели - да си направим базите, да изградим силен отбор, какъвто вече виждате в последната половин година”, добави Георгиев.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига