Наближават изключително важни дни за бъдещето на ЦСКА. В следващите два дни Арбитражният съд в Лозана ще гледа двете дела на клуба срещу УЕФА. А след това ще вземе окончателно решение дали българският отбор ще може да играе в европейските клубни турнири през сезон 2018/19.

Едното дело е зараради недопускането на ЦСКА до участие в Лига Европа през сезон 2017/18, а другото е за действията преди жребия, когато "червените" първо не фигурираха в списъка с участниците, след което бяха включени, но УЕФА отново ги извади малко преди да бъдат изтеглени съперниците.

Ясни са и двете гледни точки на спорещите страни. Според ЦСКА клубът е старият Литекс, но със сменено име, седалище и цветове на екипите, а тези ходове са продиктувани от „маркетингова стратегия”. от БФС подкрепиха "червените". 

УЕФА обаче не прие този довод и третира ЦСКА като нов клуб. Именно поради тази причина не допусна тима до евротурнирите за срок от 3 години. Това не се води наказание, а е спазване на правилата на УЕФА и БФС, които гласят, че нов клуб трябва да стартира от най-ниското ниво на футбола и служебни прескачания на групи са забранени. За България това е „А” или „Б” Областна група.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018