Бразилец е първото попълнение на ЦСКА за лятото. Той ще направи първа тренировка с "червените" утре, съобщи главният мениджър на "армейците" Стойчо Стоилов, който обаче отказа да назове неговото име. Единият от шефовете в ЦСКА потвърди новината на БЛИЦ от петък, когато информирахме, че бразилец и холандец са пред подпис с клуба.

"Работи се активно по селекцията. Имаме договорка за футболисти, с които всеки момент ще бъдат приключени нещата и тогава ще бъдат обявени. Утре първа тренировка ще направи един футболист от чужбина, бразилец. Преди заминаването за Австрия се очаква отборът да бъде окомплектован", казa Стоилов пред официалния сайт на ЦСКА.

Преди заминаването за лагера в Австрия в събота (17 юни) "червените" се очаква да подпишат договори с още няколко нови футболисти. 

До момента отбора напуснаха Александър Конов и Красимир Станоев, които подписаха с Дунав (Русе), Румен Руменов се присъедини към Етър (Велико Търново), а договорът на Руи Педро изтече и няма да бъде подновен. Защитникът Рафаел Перес също се раздели с "червените" след края на сезона.

"Имаме три контроли в Австрия, които до два дни ще станат ясни и ще обявим имената на противниците. Става малко пожарен вариант, защото първо лагерът беше планиран, ако играем в Лига Европа за тези дати, но след отказа на УЕФА се случиха доста неща и лагерът беше пред провал. Сега се организира бързо и се надявам да няма неприятни изненади на него", обясни Стойчо Стоилов.