Един от най-изтъкнатите пловдивски треньори по футбол за всички времена влиза днес в златна възраст. Атанас Драмов става на 75 и все още гори с любимата игра, макар че верен на характера си, не допуска да му личи. Това е и една от причините суровият брюнет да бъде наричан "железният" или Големия Джеймс!

Името на Драмов е свързано най-вече с Локомотив, но също така с родния му Спартак и с Ботев в един кратък период от треньорската му кариера. Той е начело на гладиаторите в последния добър период в славната им история. Паметна остава разгромната победа над ЦСКА през септември 1994 г. на Голямата къща с 4:0. Води Ботев при равенството 1:1 срещу испанския гранд Севиля 12 месеца по-късно.

Макар и 100-процентов пловдивчанин, Атанас Драмов е свързван най-вече с Локомотив. Защото още на 33 години става наставник на звездния отбор на "черно-белите" с Христо Бонев, Гочо Василев, Станчо Бончев, Гальо Пеев и останалите златни момчета. Защото като треньор в академията участва в изграждането на стигналите до световна слава Аян Садъков, Христо Колев  - Бащата, Георги Йорданов, Едуард Ераносян. И най-вече защото начело на Локо печели първия трофей в клубната история. На 1 юни 1983 година Големия Джеймс извежда Локо до спечелването на Купата на Съветската армия. Преди това на полуфинала черно-белите още в Б група преодоляват с 3:2 ЦСКА в Ихтиман. Това е и една от най-паметните победи за железничарите. Дори сега, когато минават по магистралата по пътя за София или към Пловдив, по-старите фенове с умиление хвърлят поглед към малкото градче, където на 11 май Зума, Аян, Едо и Сотиров повалят тогавашния европейски гранд, който 2 месеца по-рано е елиминирал Ливърпул.

Начело на Локо Атанас Драмов печели бронзовите медали през 1992 година, когато клубът е без спонсор и президент. Кариерата му в А група приключва именно при черно-белите като ги спасява от изпадане. В един и същи ден двама велики локомотивци слагат край на кариерата си - Драмов и Христо Колев.

Желаем здраве и благополучие на Атанас Драмов и семейството му!
На многая лета!