Дунав постигна победа с 2:0 при домакинството си на Локомотив (Пловдив) в двубой от група "Б" на втората осмица в Първа лига. 

И двете попадение в днешния двубой бяха дело на румънеца Драгош Фиртулеску (4', 40').

С успеха в Русе "драконите" изпревариха поне временно 3-ия Септември в група "Б", като притежават 28 точки срещу 26 за столичани, които са с мач по-малко. На върха в същата група е Локомотив (Пловдив) с 37 точки, следван от Славия с 35. 

Днешният двубой започна катастрофално за гостите, които получиха червен картон почти от съблекалнята - във 2-ата минута. Той бе даден на Лукас Масоеро, който извърши нарушение срещу Светослав Ковачев, правейки дузпа. 

Зад топката застана Фиртулеску и без особени проблеми откри резултата. 

В следващия повече от половин час "драконите" контролираха събитията на терена, макар да не създаваха много положения пред вратата на "смърфовете". 

Все пак в 40-ата те стигнаха до втори гол. Исмаил Иса получи пас от Светослав Ковачев фронтално срещу вратата, след което побутна топката настрани към Фиртулеску, който без особени проблеми задържа и след един финт, вкара топката в мрежата на Локо.

През втората част положения не липсваха, но до голове не се стигна. Най-близо до попадение беше Марич от "черно-белите", който нацели греда в 58-ата минута. 

Така Дунав задържа преднината си и триумфира в двубоя. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019