Ръководството на бургаския Черноморец внесе яснота около случая със задържания за побой 16-годишен Димитър Димов, който е носил екипа на "акулите" при ареста си. От бургаския клуб се разграничават от информациите за съпричастност на Димов към клуба и призовават Черноморец да не бъде замесван в други подобни казуси.

Ето обръщението им:

На вниманието на медиите

Уважаеми колеги,
Ръководството на ФК Черноморец 1919 Бургас категорично опровергава появилата се днес информация в бургаска електронна медия, според която в нашия клуб се състезава задържаният за побой над четирима деветокласници Димитър Димов. 16-годишният Димитър Димов, според неофициална информация, е футболист и носи екипа на Черноморец, гласи част от материала.

Като представители на клуб с близо вековна история, ние се стремим да възпитаваме децата от нашата школа в духа на изконните български добродетели – честност, почтеност, доброта, трудолюбие и толерантност. Поради тази причина не бихме искали името на ФК Черноморец 1919 да се забърква в подобен род скандали, още по-малко, когато всичко се базира на "неофициална информация“. Надяваме се и вярваме, че авторите на въпросния материал ще коригират своята информация с официална такава, помествайки нашето опровержение.

По-вероятно въпросният футболист да се състезава за ПСФК Черноморец. Към днешна дата, ние нямаме състезател с това име в нашата школа!

Цялото ръководство на ФК Черноморец 1919 и спортно-техническият щаб на клуба са винаги отворени за въпроси от страна на медиите. Никога не бихме отказали информация на представители на "четвъртата власт", особено когато тя е поискана, за да бъде намерена истината!