Нефтохимик и Черноморец (Балчик) не успяха да излъчат победител в мач от деветия кръг на Втора лига. Двубоят на стадиона в Българово завърши при резултат 1:1.

Още в 4-ата минута пред капитана на Нефтохимик Станислав Жеков се откри възможност да открие резултата. При разбъркване в наказателното поле той стреля с глава, но вратарят на гостите Християн Христов се намеси. Пет минути по-късно възможност се откри и пред Кирил Личев. Нападателят проби от ляво и стреля по диагонал, но топката бе избита в последния момент от защитник на гостите. Веднага след това Нефтохимик откри чрез Даниел Стоянов. След добра асистенция на Стоян Калев, сливналията вкара с глава за 1:0. 

До края на полувремето гостите направиха няколко добри атаки към вратата на „шейховете“, но не успяха да изравнят. В 32-ата минута те получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар и бяха на косъм да отбележат, но вратарят на Нефтохимик Християн Славов направи чудесно спасяване. 

Втората част не започна добре за домакините. В 50-ата минута, след нарушение на Иван Стоянов, гостите от Балчик получиха възможност за дузпа и Владислав Мирчев бе точен от бялата точка за 1:1. Малко след това, при разбъркване в наказателното поле, гостите реализираха опасен изстрел но Християн Славов се намеси добре. Последва възможност за Даниел Стоянов, който проби защитата на Балчик, но се забави да стреля и пропусна. В 70-ата Стоян Калев проби по десния фланг и опита да отбележи, но стреля в ръцете на вратаря. Сериозен пропуск допусна влезлият като резерва Георги Бинев, който в 73-ата минута остана сам срещу вратаря, но се забави да стреля и топката му бе избита от стража на гостите. 

В 80-ата минута Даниел Стоянов проби отдясно и опита да стреля, но топката попадна в ръцете на вратаря. Минута преди края на редовното време Стоянов отново бе на удобна позиция. След добър пас от Стоян Калев той центрира от дясно, но топката бе избита от защитата на гостите и резултатът остана непроменен.

След равенството Нефтохимик е на последното 16-то място с едва 4 точки, а Черноморец (Балчик) има 12 и заема деветата позиция.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018​
Пълната програма на Втора лига