Поредният чужденец, който посети България, проплака от българските хулигани. Става дума за британеца Леон Кофи. 

48-годишният цветнокож английски гражданин пристигнал в нашата столица, за да работи в София в родна фирма за бизнес услуги. Тук изкарал около 5 месеца преди инцидента, на който станал жертва.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На последното дерби между ЦСКА и Левски, което "сините" спечелиха преди няколко седмици с 1:0, Леон Кофи се разхождал със свои приятели от арабски произход, когато неочаквано те били нападнати от група български ултраси, които ги пребили. 

Нападението се случило на метри от Министерството на вътрешните работи, където има денонощно видеонаблюдение. Кофи също така отбелязва, че преминал и през полицейска проверка минути преди атаката.

"Когато изпаднах в безсъзнание, можех да ги чуя как имитират маймунски звуци. Събудих се и не знаех къде се намирам", разказва британецът пред "BalkanInsight".

"Не можех да избягам. В един момент видях, че около 50 души вървят около нас. До последно не знаех, че ще бъдем атакувани", обяснява още Кофи. 

Британският гражданин разказва още, че бил ударен с "карате-кик" в лицето и загубил 2 предни зъба.

"Беше толкова бързо. Нямах възможност да избягам. Когато се преместих в България, очаквах продължение на живота си по начина, по който живеех в Англия. Вече мога да говоря, защото всяка сутрин имам доза болкоуспокояващи, които спират болката. Не мога да дъвча, затова се храня с течности и супа. Причината, поради която инцидентът се случи, все още не ми е известна", завършва разказа си Леон Кофи. 

Припомняме, че това не е първият случай в последния месец, при който чужденци се оплакват от побой, като преди няколко седмици италиански граждани също се оплакаха, че са били бити от ултраси на ЦСКА.