Треньорът на Черно море Илиан Илиев пусна отбора в почивка след успеха над Верея с 4:2. “Моряците” няма да тренират три дни, а първото им занимание е във вторник следобед.

В събота варненци ще изиграят контрола с Добруджа, като мястото и часа на спаринга ще се уточни допълнително.

През паузата на шампионата Черно море ще тренира без куп национали. Селекционерът на “А” тима ни Петър Хубчев повика вратаря Благой Макенджиев и нападателя Радослав Василев за предстоящите двубои от турнира Лига на нациите – срещу Кипър на 13 октомври в София и срещу Норвегия на 16 октомври в Осло.

Централният бранител Илиас Хасани пък получи повиквателна за националния отбор на Алжир, а Мартин Костадинов ще играе за младежите до 21 години на предстоящите квалификационни двубои за Евро 2019 срещу Словения и Люксембург. България U21 гостува на Словения на 12 октомври от 19 ч. и на Люксембург на 16 октомври от 20 ч.

Младият нападател Мартин Минчев и бранителят Виктор Попов пък са повикани за предстоящите две контроли с Кипър U19, които ще се играят на 12 и на 14 октомври. В тази гарнитура е повикан и юношата от школата на “моряците” Мартин Дичев. 19-годишните “лъвове” се подготвят за участие в предварителния квалификационен турнир за Евро 2019, който ще се проведе в Сливен през ноември. Българите са в една група с Румъния, Гърция и Гибралтар.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019