Черно море победи с 1:0 и изхвърли от турнира за Купата на България амбициозния тим на Арда.

Гостите стартираха срещата по-добре и още в 4-ата минута Георги Илиев се озова на стрелкова позиция, но не успя да намери целта. Малко след това Панайотов опита удар от далечна дистанция, но над вратата. 

В 37-ата минута Георги Илиев бе намерен пред дъгата на наказателното поле от Жоржиньо, но изстрелът му мина на сантиметри от напречната греда.

Варненци започнаха второто полувреме доста по-убедително и още в 47-ата минута създадоха 100% ситуация пред вратаря Иван Караджов. Жоржиньо проби отляво и стреля по диагонала, но стражът на домакините изби. 

Топката попадна в навлизащия на скорост Георги Божилов, който притискан от двама играчи на Арда успя да стигне първи до кълбото, но стреля над вратата. 

В 51-вата минута Мехди Фенуш напомни за себе си. Крилото проби мощно отляво, навърза двама защитници на Арда, финтира и вратаря, и вкара топката в опразнената врата за 1:0.

Само пет минути по-късно груба грешка в редиците на “моряците” можеше да доведе до гол за домакините. Георги Китанов излезе да чисти топката пред наказателното поле, където притича и Илиас Хасани, двамата не се разбраха и топката бе открадната от играч на Арда. 

Той центрира в наказателното поле към задна греда, където Веско Марчев свали топката към Венци Христов, който от точката на дузпата не успя да намери очертанията на вратата. В 77-ата Мехди Фенуш получи втори жълт картон за нарушение в средата на терена и бе изгонен.

В 84-ата минута Зехиров центрира към Георги Божилов в наказателното поле, който стреля с глава, но Караджов спаси. 89-ата Мартин Минчев бе изведен от Георги Божилов сам срещу вратаря, но Караджов успя да спаси удара на младия нападател. В добавеното време Георги Илиев от центъра се опита да прехвърли Иван Караджов и за малко ударът му не се получи.



КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/19

Арда: 1. Караджов, 3. Сандев, 71. Крумов, 13. Исуф, 20. Лозев, 8. Илиев, 73. Бенгюзов, 9, Марчев, 15. Лукас, 16. Макриев, 91. Христов
Ст. треньор: Стойчо Стоев

Черно море: 36. Китанов, 5. Станчев, 33. Енчев, 23. Хасани, 41. Кононго, 18. Зехиров, 71. Панайотов, 21. Илиев, 9. Фенуш, 11. Жоржиньо, 14. Божилов
Ст. треньор: Илиан Илиев

Стадион: “Арена Арда”
Главен съдия: Рюстем Карагарен