Новината за смъртта на легендата на Левски Сашо Костов покруси цяла футболна България. Един от най-големите футболисти в историята на "сините" си отиде на 81-годишна възраст, а за жалост в Левски има защо да не искат да си спомнят изминалите малко повече от 365 дни.

Само от края на 2017 година досега "сините" изпратиха в последния им път седем легендарни имена.

В последните дни на 2017 година на 68 години се спомина Иван Стоянов - Типеца. След това дойде февруари 2018, в който се сбогувахме с трима незабравими футболисти. Първо на 19 февруари почина Павел Панов на 67-годишна възраст, а след по-малко от 24 часа смъртта застигна и бранителя Георги Марков, който издъхна на 46 години.

На 26 февруари на 70-годишна възраст почина друг легендарен "син" футболист - Меци Веселинов.

През януари 2019 година България се сбогува с Иван Вуцов, който ни напусна на 79-годишна възраст. Две седмици след него друг легендарен играч - Александър Манолов, почина на 75 години. 

И днес дойде ред на Сашо Костов. 

Спортен клуб Левски също понесе загуби - дългогодишният състезател по хокей на лед на Левски-Спартак Георги Величков - Кебапа почина на 71-годишна възраст, а борецът Асен Милев също вече не е между живите.

През този период феновете на Левски се простиха и с няколко знакови имена от агитката. Атанас Радков - Свинчо, Петко Ленков - Бай Петко Хулигана, Николай Нинов - Тубата си отидоха от този свят в съшия период.