Чавдар Ивайлов е един от най-младите и перспективни футболисти в настоящия отбор на Етър. Роден е на 9 юли 1996 г. в Тетевен. Юноша е на Литекс, възпитаник на Академията на „оранжевите”, където прекарва десет години. 

„Минал съм през много добри треньори, започнах да тренирам с мъжете на 16 години. Стигна се до един момент, в който трябваше да реша дали да отида в ЦСКА, или да избера Етър, и миналото лято дойдох във Велико Търново. Чувствам се много добре тук”, разказва Чавдар Ивайлов.

Абсолютно убеден е, че отборът ще се справи с целта си първото място. „Имаме най-добрия отбор във Втора лига, това дори не подлежи на коментар”, твърди Чавдар. 

Наясно е, че предстоят пет много трудни срещи до края, но казва, че лесен мач досега Етър изобщо не е имал. „Лесен е само, ако си го направим сами. Играем ли добре, изпълняваме ли задачите на треньорите, ще се поздравим с успех. Колективът е добър, имаме много опитни футболисти като Иван Стоянов, Тодор Колев, Кирил Акалски... Помагат ни на нас, младите, напътстват ни”, споделя халфът.

За треньора Станислав Генчев, или както го нарича бат Гена, казва че е невероятен и много му помага. Тъй като Чавдар играе на неговия пост, казва му правилните решения в дадена ситуация. Любимият му пост е вътрешен халф, но може да играе на всяка позиция. Тази година два пъти получи повиквателна за младежкия национален отбор, но и двата пъти контузии го спряха от мачовете. „Имах разкъсване на бедрото, което ме извади за един месец. Сега съм добре и всичко е наред”, уверява Ивайлов. 

Минал е през всички юношески гарнитури на България, очаква и своя дебют за младежите до 21 години.

От предстоящия мач на Етър с ЦСКА II очаква три точки. „Няма да е лесно. Израстнал съм с повечето момчета, познавам ги, треньорът им Светослав Тодоров е много добър. Отиваме там обаче само за трите точки”, убеден е Ивайлов.

За момента целите му са да се класира в Първа лига с Етър, но си пожелава за по-далечно бъдеще две неща – да играе в мъжкия национален отбор на България, а на клубно ниво да играе в Шампионската лига. Предпоставките ги има, останалото зависи от него.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА