Нападателят на Лозана Валери Божинов преди години бе част от Фиорентина. Сега при „виолетовите“ ще има нов българин и това е 18-годишният защитник Петко Христов, който премина при италианците от Славия.

„Петко Христов просто трябва да бъде себе си, да продължава да работи по начина, по който работи досега, а и още повече. Преминаването във Фиорентина е голям успех за него, но тепърва ще трябва да се доказва. Аз вярвам, че той ще успее. Гледал съм много негови мачове – със Славия и в националния отбор. Гледах и мача с ЦСКА в събота. Отличен футболист. Направи ми много приятно впечатление, че е възпитан много добре. Поне така изглежда от изказванията му. Явно е от добро семейство. Здраво е стъпил на земята и вярвам, че ще има успехи“, сподели Божинов пред БЛИЦ СПОРТ.

„Щом е стигнал до Фиорентина на 18 години, значи има качества. Фиорентина не го взема заради красотата му. Това е Италия – едно от най-големите първенства в света. Фиорентина е голям клуб и го вземат, защото са видели качествата му. Убеден съм, че и Венци Стефанов му е дал правилните указания. Той действа много правилно и дава шанс на младите, развива ги. Това е пътят на българския футбол.

Сигурен съм, че в лицето на Петко Христов в бъдеще ще имаме един стълб в защитата на националния ни отбор. В Италия ще доразвие качествата си. Пожелавам му го и вярвам, че ще успее там“, допълни нападателят на Лозана.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ