Нападателят на Ботев (Враца) и бивш национал Валери Божинов коментира пред БЛИЦ победата на България с 2:1 над Кипър в Лигата на нациите. "Лъвовете" записаха трети пореден успех в турнира, а във вторник имат гостуване на Норвегия.

"Гледах мача и се радвам много за победата. Видях голямо себераздаване. Момчетата се бориха, показаха дух и характер. Това трябва да се вижда всеки мач. Определено има положителна промяна в тима, та ние не помним откога не сме имали три поредни победи. Този турнир може да ни прати на Европейско първенство и се надявам да продължим по същия начин и в следващите мачове. Тези играчи показаха какво е да даваш сърце и душа за България. Всеки помага на другия, има отборен дух, има колектив. Това е най-важното", започна Божинов.

Нападателят похвали и треньора Петър Хубчев, като е убеден, че основната заслуга за успехите е негова.

"Познавам Хубчев и знам колко много държи на дисциплината. Работи много и иска много работа и от играчите. Успява да вкара много хъс, спортна злоба във футболистите, да ги мотивира. Иска от всеки да се раздава максимално. Това е ключът - борба, себераздаване и колектив. И Хубчев успява да ги постигне", допълни Валери.

За финал той прогновира победа за България при гостуването на Норвегия: "Мисля, че ще победим с 1:0. Или равен, но по-вероятно победа. Очаквам мач без много голове. Повече борба, но вярвам, че ще успеем да ги излъжем".
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ