Левски успя да победи с 1:0 Етър в баража за Лига Европа, хващайки последния влак за евротурнирите. В герой за "сините" се превърна Валери Божинов. Звездата влезе на смяна в 71-ата минута и се разписа с глава още при първото си докосване с топката, само секунди след появата на терена на мястото на голмайстора на Първа лига Станислав Костов.

Баражът беше доста скучен, като опасностите пред вратите на националите Николай Михайлов и Христо Иванов бяха едва няколко.

След минималната победа Левски се присъедини към компанията на ЦСКА и Локомотив (Пловдив), които също се класираха за Лига Европа. Първенецът Лудогорец пък отново ще представя страната ни в Шампионската лига.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)
 
Мачът тази вечер на "Герена" беше последен за треньорите Георги Тодоров и Красимир Балъков. Временният наставник на Левски сдава поста на Петър Хубчев, който пък беше сменен в националния отбор от Бала.

За "сините" това беше трети пореден бараж за Лига Европа. През 2017 година Левски победи драматично Верея с 10:9 след дузпи, а миналата година се наложи с 4:1 срещу Черно море. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019