ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Бившият министър-председател Бойко Борисов постави рекорд за най-възрастен професионален футболист в историята на България. Централният нападател на Витоша (Бистрица) записа 54 минути при домакинското равенство 0:0 с Раковски в мач от 3 кръг на "Б" група.

С участието си в двубоя Бойко Борисов, който е на 54 години, се превърна в най-възрастния професионален футболист в историята на футбола ни. Освен това, той стана и третият най-възрастен такъв в историята на световния футбол.

Можем спокойно дори да го поставим на второ място, тъй като лидерът Салватор Рейес е бил на терена само, за да запише рекорд. Мексиканецът се пуска за няколко минути в двубоя на Чивас срещу Пумас на 19 януари 2008 година в местното първенство. Рейес докосва топката точно 5 пъти, след което е заменен.

Втори в класацията е бразилецът Педро Рибейро Лима, който играе до 58-годишна възраст професионално и дори има записан гол в последния си сезон.

Поглед в подреждането показва, че Бойко Борисов поставя рекорд за най-възрастен професионален футболист в Европа. Борисов записва първите си минути при профитата на 54 години, 2 месеца и 12 дни.